oDnia 5 listopada 2016 r. w Zespole Szkół Zawodowych w Lublińcu odbył się etap szkolny Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności organizowany przez Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

W Olimpiadzie wzięło udział 42 uczniów z klas Technikum żywienia i Usług Gastronomicznych . Uczniowie mieli do rozwiązania test składający się z 40 zadań zamkniętych czterokrotnego wyboru sprawdzający wiedzę z technologii gastronomicznej i zasad żywienia.

Uczennice które najlepiej napisały test to Martyna Pić, Paulina Jureczko - uczennice III klasy oraz Natalia Nieora - uczennica klasy IV technikum, tym samym uczennice zakwalifikowały się do, etapu okręgowego, który odbędzie się 27 listopada 2016r. w Nysie.

Gratulujemy dziewczętom, życzymy kolejnych sukcesów i doceniamy ich ciężką pracę związaną z przygotowaniami do Olimpiady.