Dobre, bo z lasu

Drukuj

5Uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych klasy IV - Wiktoria Orłowska i Kacper Mędrek, wzięli udział w II Edycji konkursu „Zdrowe, bo z lasu”. Gospodarzem i organizatorem konkursu był Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Tarnowskich Górach oraz PGL LP Nadleśnictwo Brynek, który był również sponsorem surowca podstawowego do wykonania pracy konkursowej.

Zadaniem konkursowym było wykonanie 4 porcji degustacyjnych potrawy z udźca z dzika oraz co najmniej jednego dowolnego surowca leśnego wg własnej receptury. Kryterium oceny podlegał smak potrawy, jej wygląd i sposób podania oraz organizacja pracy podczas wykonywania pracy konkursowej. Młodym mistrzom gratulujemy udziału i życzymy kolejnych sukcesów sztuki kulinarnej.

FreshJoomlaTemplates.com

Statystyka strony

Odsłon artykułów:
1517429
Thursday the 12th. Custom text here