Wycieczka przedmiotowa do Częstochowy – innowacje w dziedzinie technologii gastronomicznej.

Drukuj


1Uczniowie klasy 2 Technikum żywienia i usług gastronomicznych dnia 17 lutego 2020r. uczestniczyli w wycieczce przedmiotowej do Parku maszyn – FulDom oraz Centrum RTV Euro AGD. Celem wyjazdu była aktywizacja wiedzy i umiejętności zawodowych uczniów. Podczas wycieczki uczniowie mieli możliwość zapoznania się z bardzo dużą ilością sprzętu stosowanego w zakładach gastronomicznych, nowinkami technologicznymi wprowadzanymi sukcesywnie w sztuce kulinarnej.

Ważnym elementem wycieczki było to, że młodzi kucharze mieli możliwość zobaczenia różnego rodzaju wyposażenia kuchni, pracowni gastronomicznych, zakładów produkujących żywność oraz barów. Nasza młodzież będzie mogła w przyszłości wykorzystać zdobytą wiedzę w pracy zawodowej z inwencją i pomysłowością na polu gastronomicznym.

Jadwiga Gąsior

FreshJoomlaTemplates.com

Statystyka strony

Odsłon artykułów:
1924140
Thursday the 6th. Custom text here