s 2Uczniowie klasy II Technikum żywienia i usług gastronomicznych dnia 10 lutego 2020r. uczestniczyli w wycieczce tematycznej w Zamku Koszęcin. Pani Karolina Opiełka oprowadzała Nas po komnatach pałacowych omawiając jego współczesne przeznaczenie. Zwiedzanie zaczęliśmy od części gastronomicznej pałacu. Wielkie wrażenie na naszych uczniach wywarła w pełni profesjonalnie wyposażona kuchnia, zaplecze gastronomiczne wraz z niezbędnym sprzętem.

Uczniowie mieli okazję przypatrzeć się prawidłowo rozmieszczonemu układu funkcjonalnego pomieszczeń gastronomicznych. W ramach zajęć zorganizowanych dla Naszych uczniów zwiedzaliśmy część hotelową pałacu wraz z strefą SPA. W strefie SPA zobaczyliśmy saunę wraz z jacuzzi. W ramach strefy SPA byliśmy również w gabinecie fizykoterapii gdzie uczniowie mieli okazję zapoznać się z szerokim wachlarzem zabiegów. Na zakończenie zajęć uczniowie pod okiem profesjonalnych trenerów wziąć udział w ćwiczeniach relaksacyjnych. Po zakończeniu zajęć poszliśmy do Pałacowej herbaciarni delektować się pyszna herbatą i kawą. Wycieczka do Zamku Koszęcin cieszyła się wielkim zainteresowaniem, stanowiąc ważny elementy w kształceniu zawodowym i podnoszeniu kompetencji zawodowych.