1Pizza to danie, które z zasady nie może się nie udać. Nawet wtedy, kiedy dalekie jest od ideału, smakuje wyśmienicie, dzięki połączeniu najpyszniejszych składników – świeżych pomidorów, bazylii, wędlin i oczywiście sera. Słowo „pizza” liczy sobie już ponad 1000 lat. Bogata historia znajduje swoje odzwierciedlenie w mnogości receptur, które, choć zbliżone są do siebie, zapewniają zupełnie odmienne wrażenia smakowe.

Na grubym, czy cienkim cieście? Z salami, serem, sosem, oliwkami, boczkiem, czy krewetkami, ananasem. Mięsna, czy wege? Wielbiciele pizzy wiedzą jedno: pizza rządzi. Nie tylko w dniu jej święta, 9 lutego na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy.

W ramach obchodów tego pysznego święta , klasa II Technik żywienia i usług gastronomicznych wybrała się smakować wspaniałe wypieki z ciasta drożdżowego z przeróżnymi dodatkami do lokalnych pizzerii. Wyjście okazało się wspaniałą okazją do smakowania pyszności oraz integracji uczniów.