24 marca 2022r. uczniowie klasy pierwszej Technikum żywienia i usług gastronomicznych wybrali się na wycieczkę do Zamku w Lublińcu. Podczas wyjścia poznali historię przepięknego zamku i jego mieszkańców. Oprócz rysu historycznego zamku, nadrzędnym celem naszej wycieczki było zapoznania się z pracą oraz wyposażeniem części gastronomicznej Zamku. Uczniowie mieli możliwość zobaczenia pracy kucharzy w pełni profesjonalnie wyposażonej kuchni, zapoznania się z zapleczem magazynowym.
Dzięki uprzejmości Pani Dyrektor Justyny Kryś uczniowie mieli możliwość zwiedzenia części hotelowej oraz zamkowego SPA. Dla rozwoju zawodowego uczniów ukazanie całokształtu pracy obiektu hotelowo- gastronomicznego ma wielkie znaczenie gdyż daje szorki horyzont co do dalszego rozwoju na rynku pracy.
Serdecznie dziękujemy za możliwość spaceru po Zamku i mamy nadzieję, że w przyszłości również będziemy mieli możliwość odwiedzenia Państwa.