Składniki :

 
1 woreczek kaszy gryczanej
1 pojedyncza pierś z kurczakakaszotto Kopiowanie
1 duża marchewka
garść mrożonego zielonego groszku
1 mała cebula
250 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
2 łyżki oliwy
sos sojowy
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić cebulę, smażyć przez 2 minuty, dodać pierś z kurczaka, oprószyć solą i pieprzem i smażyć przez 2-3 minuty. Następnie dodać kaszę i smażyć często mieszając kolejne 2 minuty. Wlać gorący bulion, dodać marchewkę i groszek oraz szczyptę soli i pieprzu. Wymieszać, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 10 minut. Następnie ściągnąć pokrywkę i gotować jeszcze 6-7 minut. Od razu nałożyć na talerze. Można doprawić do smaku odrobiną jasnego sosu sojowego.