Najnowsze informacje
Słodko-gorzko o naszym odżywianiu
- Szczegóły
Pamiętać czy odłożyć do lamusa?
- Szczegóły
Promocja książki „Tajemnica Czarnego Lasu"
- Szczegóły
W Lubitece - Miejsko-Powiatowej Bibliotece Publicznej w Lublińcu 27.02.2020 odbyła się promocja książki autorstwa Michała Mędlewskiego „Tajemnica Czarnego Lasu". W godzinach dopołudniowych Lubitekę odwiedzili uczniowie naszej szkoły. Spotkanie bardzo ciekawie poprowadził Pan Bartłomiej Zbączyniak – przewodniczący działającej w Hufcu ZHP Komisji Historycznej im. hm. Krystyny Rożniewskiej, dzięki staraniom którego powieść została wydrukowana. Opowiedział o książce, jej bohaterach, ale przede wszystkim o przygodzie z nią związanej. Imprezie towarzyszyła wystawa dawnych pocztówek ze zbiorów Pana Krzysztofa Brzeziny, przedstawiających dawny Lubliniec .
IX Ogólnopolskie Mistrzostwa Mechaników - kategoria: Młody Mechanik i Młody Mechanik Maszyn Rolniczych
- Szczegóły
W dniu 06.03.2020r. odbyły się internetowe testy eliminacyjne do IX Ogólnopolskich Mistrzostw Mechaników dla wszystkich kategorii, organizowanych przez Fundację Cooperatio i Międzynarodowe Targi Poznańskie przy wsparciu marki Mobil.
Uczniowie naszej szkoły w liczbie czterech (2 zespoły po 2 uczniów), reprezentujące 3 klasę w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych Branżowej Szkoły I stopnia nr 2, po wcześniejszym zarejestrowaniu u organizatora, przystąpili do rozwiązywania internetowego testu kwalifikacyjnego. Pierwszy zespół w dwóch kategoriach, a drugi w jednej kategorii.
Apel od Związku Rzemiosła Polskiego
- Szczegóły
Dotyczy on sposobu postępowania wobec młodocianych pracowników zatrudnionych w celu przygotowania zawodowego w okresie zawieszenia zajęć w szkołach zawodowych – co dzieje się w nadzwyczajnych warunkach wynikającym z pandemii koronawirusa.
Wycieczka do Zamku Koszęcin
- Szczegóły
Uczniowie klasy II Technikum żywienia i usług gastronomicznych dnia 10 lutego 2020r. uczestniczyli w wycieczce tematycznej w Zamku Koszęcin. Pani Karolina Opiełka oprowadzała Nas po komnatach pałacowych omawiając jego współczesne przeznaczenie. Zwiedzanie zaczęliśmy od części gastronomicznej pałacu. Wielkie wrażenie na naszych uczniach wywarła w pełni profesjonalnie wyposażona kuchnia, zaplecze gastronomiczne wraz z niezbędnym sprzętem.